В патриархалните общества винаги, когато  бъде изпуснато управлението и децата се

...
В патриархалните общества винаги, когато  бъде изпуснато управлението и децата се
Коментари Харесай

Политолог с отровна гилотина върху ПП! Сравнението

" В патриархалните общества постоянно, когато  бъде изпуснато ръководството и децата се развилнеят, идват бащите още веднъж. Много е интересно какво ще сътворят бащите, тъй като е напълно несъмнено – че стартира този поврат. Дали децата ще се смирят, или ще създадат някаква радикална дивотия – аз чакам второто, защото те не желаят да пораснат. "

Този преносен прочит на последните политически събития у нас направи общественият антрополог Харалан Александров в изявление за БНР.
-->
Той дефинира държанието на водачите на ПП като " тежко детско, безконтролно и разрушително " и акцентира, че БСП изведнъж си е дала сметка, че " би трябвало незабавно да се изтегля ", защото оставайки по отношение на палавите и разрушителни деца, стартира да генерира големи загуби ".

" Български напредък " се държи като съседа или роднината, който неотдавна е в къщата и е обезпокоен от...(не се схваща – бел. ред.), който следи. Докато  " Възраждане "  е с необикновен статут – това е порасналият, само че доста ядосан и ядосан наследник, който желае да преоснове цялото стопанство. Движение за права и свободи е малко по-далечен родственик, който е носителят на дълбоката патриархална подреденост, разумност и структурираност. С този ход на Корнелия Нинова тя има всички шансове да си върне символната роля на майката, която ѝ подхожда и с която доста добре се оправя. Провалът на децата е и неин неуспех. "

" Както постоянно се случва в патриархалните общества, надделяха разсъдъкът и мъдростта на възрастните, които се видяха в знамение от тези капризни, кресливи деца, които тропат с краче и желаят да стане тяхното, и взеха нещата в свои ръце ", счита Александров.

" В патриархалното общество децата са доста свидни и скъпи, на тях постоянно им се дава повече, в сравнение с са заслужили. 

По метода, по който партиите на смяната бяха наградени за това, че са млади. Сега възрастните си вземат назад властта – това е развой, който стартира и ще се задълбочава, и в същото време се пробват да се ориентират какво се случва – за какво тези деца са толкоз кисели, за какво са толкоз капризни, и най-сетне – какво тъкмо желаят, тъй като не е доста ясно.

Те желаят да пречат, желаят да саботират и евентуално ще продължат да го вършат ", разяснява общественият антрополог в предаването " Преди всички ".

Преди да се е сдобрило фамилията, се постанова да бъдат взети незабавни ограничения за ръководство на стопанството, което върви на зле, означи в разбора си той.

" Докато тече фамилната свада, няма кой да нахрани прасето, кокошките. Върви на пагуба ситуацията. Драгият гласоподавател не е в ролята на прасето. Драгият гласоподавател е в ролята на втрещения наблюдаващ.

Икономиката е в ролята на прасето. В момента прасето гладува. Всички обедняват доста осезаемо и това е резултат на развилнелите се деца, които не престават да тропат с краче, отхвърлят на поемат отговорността за неуспеха си и държат да стане на тяхното. "

Харалан Александров добави, че точно поради това започва консолидиране към патриархални фигури като Вежди Рашидов.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР